Aangepast vuurwerk tijdens het Festa Major

Gelukkig is het dit jaar weer mogelijk om het vuurwerk te bekijken op 23 augustus tijdens het Festa Major. Maar het is niet de bedoeling om dat massaal vanaf het strand en de boulevard te doen, zoals dat tijdens andere jaren gebeurt.

Het vuurwerk is dit jaar ook niet boven zee en de kerk, maar het wordt op drie verschillende plaatsen in Sitges, simultaan afgestoken.

De gemeente hoopt dat iedereen zoveel mogelijk vanaf de eigen balkons en dakterrassen het vuurwerk volgt en dat er in de straten geen grote samenscholingen ontstaan.

De drie vuurwerkshows die tegelijk worden afgestoken bestaan voornamelijk uit hoge vuurpijlen zodat de shows vanuit alle plekken in de gemeente goed te zien zijn. Het spektakel begint zoals altijd om 23.00 uur en het zal een kwartiertje duren.

Overige activiteiten

Normaal gesproken zijn er op de 23e en 34e ook veel andere drukbezochte activiteiten, zoals de processies, de ‘menselijke torens’ en concerten en Sardana’s. Dit jaar zijn veel van die activiteiten alleen met vooraf gereserveerde tickets te bezoeken. Het complete (Engelstalige) programma is te vinden via de site ‘visit sitges‘.