Van-en-naar Barcelona

praktisch
Sitges en Barcelona zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De meesten zullen bij een verblijf in Sitges ook zeker een keer of vaker Barcelona bezoeken. De verbindingen met de Catalaanse hoofdstad zijn uitstekend. Op deze pagina zie je alle mogelijkheden om van-en-naar Barcelona te gaan.

Naar Barcelona met de trein

Om het kwartier gaat er een trein naar Barcelona. Op het hele en halve uur is er een sneltrein (die brengt je in ruim een half uur naar station Paseig de Gracia) en op de kwartieren zijn er stoptreinen. Die doen er ongeveer 45 minuten over. ’s Ochtends vroeg en in de avond rijden treinen iets anders.

(zie de timetable)

Hou er rekening mee dat de laatste trein uit Barcelona vanaf station Paseig de Gracia om 23.59 vertrekt. Als je in Barcelona verblijft en je maakt een uitstapje naar Sitges, vertrekt de laatste trein naar Barcelona al om 22.26.  Als je later terug wilt (of je hebt de laatste trein gemist) kun je ook met de nachtbus terug naar Sitges (of Barcelona)

Ticketprijzen

De treinen in Spanje zijn goedkoper dan in Nederland. Voor ongeveer 8 euro heb je al een retourje (ida Y vuelta op zijn spaans) naar Barcelona. De automaten in de stationshal accepteren ook creditcards, al werkt dit niet altijd.

Naar Barcelona met de bus

Monbus verzorgde ook een busdienst naar Barcelona.

Vanaf 2020 wordt de dienstregeling uitgevoerd door Plana, maar de timetables staan nog steeds op de Monbus site en niet op die van Plana (februari 2020).

De bus is misschien een uitkomst als er werkzaamheden zijn aan het spoor. Hoewel de verbinding goed (en snel) is, maken wij daar eigenlijk nooit gebruik van, behalve van de nachtbussen.

Nachtbussen tussen Barcelona en Sitges

Buiten het seizoen kan het ’s avonds best rustig zijn in Sitges. Als je dus een keer wilt ‘clubben’ in Barcelona (of je wilt naar een voorstelling of concert) kun je gebruik maken van de nachtbussen tussen Barcelona en Sitges. Er is een zomer- en een winterdienstrgeling. In de winter gaat de bus van zondag t/m donderdag 3 keer ’s nachts en op vrijdag en zaterdag 4 vier keer. Check voor de tijden de dienstregeling ‘Nocturn’ op de website van Monbus.

Ook deze dienstregeling wordt overgenomen door Plana in 2020

In Sitges vertrekt de bus vanaf de bushalte achter het treinviaduct
(zie kaartje).
In Barcelona vertrekt de bus vann de Ronda de Universitat, net achter Plaza Catalunya. (zie kaartje)

 

terug naar boven

Tips, Geschiedenis en Wetenswaardigheden