Transfer Airport Barcelona

luchthaven
Sitges ligt ongeveer 30 kilometer van de luchthaven El-Prat. De transfer per trein en bus is redelijk gemakkelijk en goedkoop: ongeveer zes tot 8 euro.

Hieronder volgt info over transfer per:

  • Trein
  • Bus
  • Taxi
  • Autohuur

Reistijd

Je bent met de trein in ongeveer drie kwartier in Sitges (er zit namelijk nog een overstap in het traject). Met de bus/taxi/auto doe je er ongeveer een half uur over.

Transfer met de trein

renfe

 

Vanaf Terminal 2 is reizen per trein het gemakkelijkst. Hou wel rekening met een flink wandelingetje (10 min), want het station ligt niet, zoals op Schiphol, onder de terminal maar aan de andere kant van de straat en de taxi/bus standplaatsen. Meestal kom je na de douane uit in terminalhal  B. Je moet dan eerst naar Terminalhal A. Daar ga je de trap op en via een  overdekte brug kom je dan uit bij het station.
(Zie dit kaartje)

Vertrektijden

De treinen gaan eens in het half uur. (in 2019 om .08 en .38 .)

Je kunt niet verkeerd instappen, want alle treinen gaan richting Barcelona en verder. Stap uit op het eerste station (El Prat del Lobregat). Je gaat daar naar boven, want de treinen naar Sitges vertrekken vanaf het andere perron. Goed opletten dat je niet weer de trein richting de luchthaven neemt. Alle andere treinen – meestal met Vilanova y la Geltru als eindpunt – stoppen ook in Sitges. Via deze time table kun je per dag bepalen hoe de treinen rijden.

Metro naar El Prat del Lobregat

Sinds maart 2016 rijdt er ook een metro vanaf de luchthaven naar Barcelona. Als je nu net de bus hebt gemist (of de trein) en je hebt geen zin om een half uur of een uur (’s avonds rijdt de Monbus van Terminal 1 slechts één keer in het uur) te wachten, dan kun je ook deze metro nemen. Daarvoor moet je wel een apart ticket kopen (€4,50).

Let op met late vluchten!
De laatste trein vertrekt om 23.38 vanaf de luchthaven. Mocht je ernstig vertraagd zijn, en je hebt geen geld over voor een taxi, kun je altijd nog naar Barcelona en vanaf daar met de nachtbus naar Sitges.

terug naar boven

Transfer met de bus

monbus-bus

Als je op Terminal 1 aankomt, is het reizen met de bus het handigste. Maatschappij ‘Monbus‘ verzorgde de dienstregeling, maar sinds december 2019 wordt de dienstregeling uitgevoerd door ‘Plana’. Op hun site is de dienstregeling echter nog niet opgenomen. Die van Monbus werkt (februari 2020) nog wel! 

Een enkeltje kost 8 euro, maar als je een T-10 kaart voor meerdere zones hebt, kun je ook daarmee betalen. Dan is het wat goedkoper.

Op doordeweekse dagen rijdt de bus volgens de onderstaande dienstregeling:

  • ’s ochtends vroeg en ’s avonds om het uur
  • overdag om het halve uur

De complete dienstregeling (ook weer terug van Sitges naar de Luchthaven) vind je in de online timetable van Monbus (vul eerst de datum in, anders kun je geen vertrek- en aankomstplaats invullen).

De bus vertrekt meestal van andana (perron) 7 of 8. Je loopt de aankomsthal uit en gaat naar beneden. Je steekt de straat over en, vanuit de aankomsthal gezien, aan de linkerkant zie je dan de insteekparkeervakken voor de bussen (zie kaartje). Google streetview was zo aardig om juist op het moment dat er en Monbus stond, langs te rijden, dus de onderstaande foto geeft misschien een wat beter beeld 🙂

monbus-airport

In Sitges is de uitstaphalte bij het treinviaduct (naast het park ‘Can Robert’, zie deze plattegrond). Dit is vanuit het centrum gezien net achter het viaduct. Bij dezelfde halte stap je ook weer op als je naar de luchthaven wilt.

bushalte-sitges

Taxi

Uiteraard kun je ook altijd een taxi nemen. Hou dan wel rekening met een bedrag tussen de 60 en 80 euro.

Auto huren

Zeker als je ook nog wat excursies wilt doen in de omgeving, kun je ook een auto huren op de luchthaven.

Op de site http:doyouspain.com kun je zeer voordelig een auto huren, zeker buiten het seizoen. Met een beetje geluk heb je dan voor zo’n 40 euro een week lang een auto tot je beschikking. Overigens is dat bedrag hoger als je ervoor kiest om je eigen risico af te kopen.

terug naar boven

Tips, Geschiedenis en Wetenswaardigheden