Wanneer te gaan?

Sitges is bijna altijd aantrekkelijk om te gaan. Door het micro-klimaat dat de plaats kent, zijn er veel zonnige dagen. (meer dan 300 per jaar). Het kan in Barcelona bewolkt zijn terwijl de stranden in Sitges vol liggen.

koffers

Elke periode heeft ook z’n eigen charme. In november, januari en februari is het buiten de weekenden om rustig. Rond half januari zijn veel zaken dicht. Die weken zijn dus echt niet aan te raden, want dan is het wel héél stil. Met carnaval is Sitges juist weer érg druk en gezellig.

Verder is het de vraag: Wat wil je?

Vanaf juni tot begin september is vaak druk en levendig. De dagen zijn warm tot heet, het zeewater is heerlijk en de nachten zijn zwoel. De terrassen zitten gezellig vol en je jas kan in de koffer blijven.

In maart/april en oktober/november is het overdag vaak heerlijk weer, hoewel april ook heel regenachtig kan verlopen. Dit is een ideale periode als je veel wilt lopen en het natuurgebied El Garraf wilt verkennen of als je veel naar Barcelona wilt gaan.

December kent voor de Spanjaarden verschillende vrije dagen, dus in die maand is het ook vaak gezellig. De kerstsfeer geeft dan een aparte dimensie aan een verblijf.

terug naar boven

Het weer in Sitges

Zoals gezegd: Sitges kent een micro-klimaat. De winters zijn er zacht en de in de zomer wordt het zelden écht heet.

Het is goed om te beseffen dat het geen vanzelfsprekendheid is om in de winter overdag buiten te kunnen zitten. Het kan, en elk jaar kun je dat ook meerdere keren, maar het is zeker geen vaste regel.

klimaatgrafiek

In de zomer kan de luchtvochtigheidsgraad wel hoog liggen, waardoor het benauwd kan aanvoelen.

Regen kan er het hele jaar door vallen, maar de kans erop is in juli het kleinst. Voor april kent men het spreekwoord: “Abril, aguas Mil”. Met andere woorden: Het kan er dus vaak regenen, hoewel de statistieken dit niet bevestigen.

terug naar boven

Het weer in Sitges voor de komende dagen:

Tips, Geschiedenis en Wetenswaardigheden