Buitenlandse bezoekers weer welkom in Sitges na 21 juni

Spanje heropent zijn grenzen vanaf 22 juni voor buitenlandse bezoekers. Daarmee komt een einde aan een drie maanden lange periode waarin het land zo goed als afgesloten was voor de rest van de wereld. De grenzen zijn dus tegelijk open voor zowel toeristen als voor mensen met een tweede huis in Spanje.

terrassen top-10 van Sitges - Kansas

Sitges is vanaf 18 juni nog een paar dagen in de-escalatiefase 3. Dat betekent dat bijvoorbeeld horeca tot 75% van de normale capacitieit mag draaien op het terras en 50% als binnen is, zolang men maar de ‘social distance’ van 1,5 meter in acht kan houden. Deze beperking vervalt vanaf 22 juni, maar de plicht tot afstand houden blijft. Ook mondkapjes blijven verplicht als men geen 1,5 meter afstand kan houden. Dat geldt zowel binnen (winkels bijvoorbeeld) als buiten. In het openbaar vervoer is het altijd verplicht om een masker te dragen. Discotheken zijn ook weer open, maar je mag niet dansen. Ook hier geldt dat afstand houden verplicht is.

De musea zijn ook weer open, maar bij een bezoek is het dragen van een masker verplicht. Het is ook aan te bevelen om vooraf kaartjes te kopen omdat de musea maar een derde van de normale capaciteit toelaat.

De stranden zijn ook weer open voor ‘normaal’ gebruik afstand houden is noodzakelijk. Maskers hoeven niet gedragen te worden op het strand, mits men maar de anderhalve meter afstand kan bewaren.

Zoals overal, houdt de Spaanse overheid de ontwikkelingen rond Corona nauwgezet in de gaten. Blijf je dus op de hoogte houden van de ontwikkelingen tijdens je verblijf. Maatregelen kunnen namelijk altijd weer worden aangepast als de situatie verandert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.