Vliegen naar Sitges

luchthaven
De meeste mensen die naar Sitges gaan, komen per vliegtuig aan in Barcelona (El Prat). Je kunt ook met Ryanair vliegen op Girona, maar dan heb je nog een transfer van zo’n 80 kilometer naar Barcelona en vandaar moet je weer verder met de trein. Onhandig, en dus niet zo aanbevelenswaardig als je naar Sitges wilt.

Luchthaven El Prat ligt op ongeveer 30 km afstand van Sitges. De verbindingen tussen de luchthaven en Sitges met de bus en de trein zijn redelijk goed. Je kunt natuurlijk ook met de taxi, maar dat kost al snel zo’n 50 euro, terwijl de bus slechts een-tiende kost van dat bedrag en de trein zelfs nog wat minder.

Als je op de oude terminal aankomt (2), kun je met de trein naar Sitges.
Als je op de nieuwe terminal aankomt (1) kun je beter met de bus.

Transavia vliegt op terminal 2 (de oude) en KLM en Vueling op de nieuwe terminal 1.

Meer informatie over hoe je met de bus of de trein in Sitges komt, zie je bij ‘Transfers’.

terug naar boven

Vliegtijd/maatschappijen/prijzen

Vanuit Schiphol is het meestal een kleine twee uur vliegen naar Barcelona. Vueling en Transavia vliegen vanaf Schiphol. Transavia is de laatste jaren vaak net een fractie goedkoper.

Als je niet van schoolvakanties of vaste dagen afhankelijk bent, heb je soms al voor minder dan 80 euro een retourje (met alleen handbagage) Bij Vueling ligt dat vaak rond de 100 euro. Hou de acties in de gaten van de maatschappijen door je op de nieuwsbrieven te abonneren. Het is dan verstandig om snel te handelen.

Overigens kun je natuurlijk ook met KLM vliegen. Het is nogal puzzelen, maar als je het een beetje goed uitkient, en ver van te voren boekt, kun je ook met KLM voor ongeveer 100 euro vliegen, maar ons is dat nog niet gelukt op de dagen die wij wilden.

Andere luchthavens

Je kunt ook vanuit Rotterdam en Eindhoven vliegen (Transavia) of vanuit Brussel, Dusseldorf, Dortmund of Keulen.

Voor een compleet overzicht van Airlines en vertrekplaatsen, verwijs ik naar de site van Lowcost-airlines. De link verwijst naar vliegopties voor Barcelona, maar deze site is ook erg handig als je naar andere plaatsen in Europa wilt vliegen.

terug naar boven

Tips, Geschiedenis en Wetenswaardigheden