Vliegen naar Sitges

luchthaven
De meeste mensen die naar Sitges gaan, komen per vliegtuig aan in Barcelona (El Prat). Je kunt ook met Ryanair vliegen op Girona of Reus, maar dan heb je nog een transfer van zo’n 100 kilometer naar Sitges (vanaf Girona) of 70 km vanaf Reus. Vandaar moet je bussen of de trein en verschillende overstaps onderweg. Onhandig, en dus niet zo aanbevelenswaardig als je naar Sitges wilt.

Luchthaven El Prat ligt op ongeveer 30 km afstand van Sitges. De verbindingen tussen de luchthaven en Sitges met de bus en de trein zijn redelijk goed. Je kunt natuurlijk ook met de taxi, maar dat kost al snel zo’n 60 tot 80 euro euro, terwijl de bus  of trein slechts een-tiende kost van dat bedrag.

Als je op de oude terminal aankomt (2), kun je met de trein naar Sitges.
Als je op de nieuwe terminal aankomt (1) kun je beter met de bus.

Transavia vliegt op terminal 2 (de oude) en KLM en Vueling op de nieuwe terminal 1. In de loop van 2019 neemt “Level”, vluchten van Vueling over tussen Amsterdam en Barcelona

Meer informatie over hoe je met de bus of de trein in Sitges komt, zie je bij ‘Transfers’.

terug naar boven

Vliegtijd/maatschappijen/prijzen

Vanuit Schiphol is het meestal een kleine twee uur vliegen naar Barcelona. Vueling (of Level) en Transavia vliegen vanaf Schiphol. 

Als je niet van schoolvakanties of vaste dagen afhankelijk bent, heb je soms al voor minder dan 80 euro een retourje (met alleen handbagage).  Meestal kost het rond de 100 euro. Hou de acties in de gaten van de maatschappijen door je op de nieuwsbrieven te abonneren. Het is dan verstandig om snel te handelen.

Overigens kun je natuurlijk ook met KLM vliegen. Het is nogal puzzelen, maar als je het een beetje goed uitkient, en ver van te voren boekt, kun je ook met KLM voor ongeveer 100 euro vliegen, maar ons is dat nog niet gelukt op de dagen die wij wilden.

Andere luchthavens

Je kunt ook vanuit Rotterdam en Eindhoven vliegen (Transavia) of vanuit Brussel, Dusseldorf, Dortmund of Keulen.

Voor een compleet overzicht van Airlines en vertrekplaatsen, verwijs ik naar de site van Lowcost-airlines. De link verwijst naar vliegopties voor Barcelona, maar deze site is ook erg handig als je naar andere plaatsen in Europa wilt vliegen.

terug naar boven

Tips, Geschiedenis en Wetenswaardigheden