Over mij

Sinds 2001 kom ik regelmatig in Sitges. Sinds 2008 hebben mijn partner, die daar is geboren, en ik daar ook een tweede huis.

De charme van de plaats, de boeiende geschiedenis van Catalonië, de prachtige natuur en mooie plaatsen in de regio en uiteraard de nabijheid van Barcelona, maken Sitges tot een bijzondere plek. Ik wilde er meer over weten en vervolgens deze kennis ook weer delen met anderen.

De site is voornamelijk interessant voor al diegenen die in Sitges meer zoeken dan alleen feest, zon, uitgaan en stranden. Dat is allemaal erg prettig, maar andere sites bieden daarvoor al genoeg informatie. Op de pagina met ‘links’ vind je er een paar.

Heb je aanvullingen of verbeteringen? geef ze gerust door via de opmerkingen hieronder. De site zal de komende tijd nog verder gevuld worden en ik hoop regelmatig een blog te schrijven met aanvullende wetenswaardigheden.

richard

23 gedachten over “Over mij”

  1. Hoi Patrick,
   Bedankt voor je reactie. Fijn dat je wat had aan mijn post. Ik zal die binnenkort bijwerken met zijn overlijden. Ook bedankt voor de tip van ‘la Fabrica’. Helaas zit ik nu nog een aantal weken in Nederland.

 1. Hallo Richard

  Wij komen deze maand naar Sitges . Nu is mijn vraag of de autobus verbinding van de luchthaven naar Sitges nog bestaat , ik vind hier nergens nog een uurregeling vandaar mijn vraag ? Nog een vraagje , mogen in Spanje kleine honden op de autobus ?

  Dank bij voorbaat
  Groetjes

  Louis

  1. Hallo Louis,
   Volgens mij zijn kleine honden geen probleem in de bus, maar dat weet ik niet helemaal zeker. De bus rijdt nog wel hoor. Hieronder vind je links naar timetables. Eentje voor het weekend (cap de setmana) en eentje voor de week (feiners).

   https://www.busgarraf.cat/wp-qbicus/uploads/2021/02/Dissabtes_Vng+Sitges.pdf

   https://www.busgarraf.cat/wp-qbicus/uploads/2021/03/Vilanova-i-la-Geltru%CC%81_Les-Roquetes_Sitges_Aeroport_Bellvitge.pdf

 2. Hallo Richard,

  Goede Site met veel Informatie.
  Heb 2 vragen, wonen er veel Nederlanders in Sitges?
  Tweede vraag, die 30 Minuten sneltrein naar Barcelona, kan ik op timetables niet vinden.
  Bestaat deze verbindung nog?

  Groetjes,
  Evert

  1. Hoi Evert,
   Ik heb eigenlijk geen idee hoeveel Nederlanders hier vast wonen. Ik schat tientallen. Wij kennen voornamelijk mensen die hier een tweede huis hebben. Wat de trein betreft. Volgens mij is er nog steeds een sneltrein. Morgen gaan we weer naar BCN dus ik zal het even nakijken.
   Groet,
   Richard

 3. Dag Richard,

  Ik wil graag de wijnroute van Sant Martí Sarroca naar Sitges gaan fietsen met een groep. Heb jij tips hoe we fietsen kunnen huren? En of we die in Sant Martí Sarroca kunnen huren en in Sitges ergens weg kunnen brengen?

  Ben benieuwd en alvast dank voor je reactie.

  Groet,
  Joost

 4. Hi,

  I’m coming to work in Barcelona and would like to live on my own sailing boat and sail the weekends.

  I have an ICC and my 10m sailboat is registered in The Netherlands.

  I’m reading online that when becoming a resident after 183 days, the ICC wouldn’t be valid anymore, because all Spanish residents need to have a Spanish license.

  If this is true, one would be forced to go and get a Spanish license in the Spanish language, which I totally do not speak, which is a problem.

  You know someone within your marina who could assist me on this question, or bring me into contact with someone who could know this, or with a foreigner living in your marina already for a long time?

  It would be a great help.

  Many thanks in advance.

  Kind Regards,

  Tom Leysen
  Belgium

 5. Leuk initiatief! Heb je misschien ook informatie over de post bezorging??? Het lijkt erop dat post vaak niet aankomt….. Klopt mijn indruk dat de postbezorging slecht is???
  Alvast dank voor je reactie,
  Petra

  1. Hallo Petra,
   Dankjewel. Altijd leuk om reacties te krijgen. Eerlijk gezegd herken ik dat van de postbezorging niet zo. In mijn omgeving merk ik dat het eigenlijk best vaak goed gaat en ook snel. Alleen in de haven van Sitges; daar konen geen postbodes. Dat is wel vreemd.

 6. Dank u wel voor deze site. Dit is mijn laatste dag alweer in Sitges. Ik was alleen vergeten aan welke kant ik de Monbus moest pakken (2 jaar geleden was ik hier). Ik kon er geen info over vinden tenminste ik wist het niet zeker of het klopte. Zoals ik lees in en uitstap aan dezelfde kant van/voor airport. Jammer dat ik de uptodate site nu pas tegen ben gekomen. Misschien voor de volgende keer!

  1. Hallo Samana,
   Sorry, ik had nog niet gereageerd op je bericht. Bedankt voor het compliment! Jammer dat je de info op je laatste dag bent tegengekomen, maar ik hoop voor jou dat Sitges zo goed bevallen is dat die volgende keer heel snel komt! 🙂
   Het in en uitstappen voor de Monbus is inderdaad aan dezelfde kant, net achter het spoorviaduct.

   Met hartelijke groet,
   Richard

 7. Hoi Richard,

  Wat een leuke en informatieve website heb je.
  Mijn vader is geboren in Sitges en woont sinds 1969 in Nederland en heeft hier mijn moeder ontmoet. Mijn zoon wilde heel graag zijn spreekbeurt houden over de plaats waar opa is geboren. Op jouw site staat het duidelijk omschreven. Zelfs ik vond het erg leerzaam en heb heel wat dingen geleerd.
  Nu gaan we de informatie in een powerpoint verwerken en kan hij zijn spreekbeurt gaan voorbereiden. Bedankt en geniet van de fijne periode in Sitges!
  groet,
  Florinda

  1. Hallo Florinda,
   Wat een enorm leuke reactie. Dank je wel. Ik ben blij dat je zoon – en jij – hier veel informatie kan vinden over Sitges. Daar doe ik het voor! 🙂

   Ik hoop de site de komende tijd nog verder te verrijken met informatie. Als jij nog iets mist aan informatie – of wetenswaardigheden – vind ik dat ook altijd leuk om te vernemen, dan kan ik daar de site weer mee aanvullen.

   Toevallig las ik jouw bericht toen ik vanmiddag bij mijn schoonmoeder was. Eigenlijk een omgekeerd verhaal als van jouw vader. Zij is ongeveer in dezelfde tijd als je vader, maar dan in 1972, naar Nederland gekomen. Zij is nu eigenlijk wel benieuwd naar de achternaam van je vader, omdat zij uit een echte sitgetaanse familie komt. Als je die liever niet wilt geven, heel begrijpelijk hoor, maar anders zou je die kunnen mailen naar mail@sitges-info.nl ipv als reactie hier weer op. Dan is het tenminste niet openbaar.
   Nogmaals bedankt voor je leuke reactie!

 8. Hallo,

  per toeval tref ik deze website met veel info over Sitges, waar ik komende maand een weekje heen ga.
  Het email adres lijkt niet te werken maar ik heb vraagje over autohuur. De prijs lijkt mij zo laag dat ik me afvraag of het kan kloppen. Heb je hier enige ervaring mee ( sorry je bent natuurlijk geen reis buro)

  maar compliment met deze site.

  Groet,

  Alida

  1. Hallo Alida,
   Bedankt voor je reactie en fijn dat je hier bruikbare info over Sitges vindt! Ik heb net het mailadres gecheckt, en daar werkt nu inderdaad iets niet goed. Ga ik naar kijken.

   Wat de autohuur betreft: Die lage prijzen kloppen, maar is wel afhankelijk van het seizoen, net als de prijzen voor vliegtickets is die afhankelijk van de vraag. In mei zullen de bedragen wel hoger liggen vrees ik. Overigens wordt de prijs gegeven zonder afkoop van het eigen risico. Mocht je dat liever wel doen, doen moet je dat aanvinken op de site. De huurprijs wordt dan ook meteen significant hoger. Ik zal dat nog even expliciet bij de info op de site zetten.

   Ik wens je een heel fijn verblijf in Sitges en als je nog vragen hebt, stel ze gerust!

   Met hartelijke groet,
   Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tips, Geschiedenis en Wetenswaardigheden