Uitgaan in Sitges

uitgaan-banner2

Sitges kent clubs, bars, cafés en terrassen voor iedere smaak: populair, luxe, gewoon, gay, classy, toeristisch of traditioneel. Naast toeristen komen ook veel mensen uit Barcelona of andere delen van Catalonië naar Sitges om uit te gaan. In de zomermaanden kun je echt elke avond los. Buiten deze maanden vaak alleen op donderdag t/m zaterdag.

In november en december (buiten de feestdagen om) of in januari zijn veel zaken dicht.

De Straat van de Zonde

De straat ‘1 de mayo’ is vormt het epi-centrum van het uitgaan, alleen noemt niemand hem zo. Al sinds de late jaren ’50 spreekt iedereen over Carrer del Pecat (of op zijn Spaans: Calle del Pecado). In deze ‘Straat van de Zonde’ vind je bijna alleen bars en clubs. ’s avonds is het er vaak overvol. De deuren staan open en overal schalt de muziek oorverdovend over de straat.

Het is het centrum van het uitgaansleven in Sitges, zeker voor de jongeren en de (hetero)toeristen.

del-pecat
De straat van de Zonde (Carrer del Pecat)

Daarnaast zijn er verschillende clubs aan zee, en in de haven. De beroemde Pacha-keten (opgericht in Sitges) heeft hier twee vestigingen: een in de haven (Sweet Pacha) en de eerste Pacha, die al in de jaren ’60 is gestart.  Deze vestiging was een tijdje gesloten maar is nu weer open. Deze zit in een buitenwijk aan de andere kant van het spoor.

De gays komen meer in Carrer Tarrida, Carrer Bonaire en Carrer Bonaventura. Op Plaza Industria (bij café Parrots) komt alles en iedereen samen. De scheiding is (meestal) niet strikt. Iedereen kan overal terecht in Sitges.

terug naar boven

Terrassen

Als je niet al teveel pech hebt, kan het ook in de winter; maar zeker van april tot november kun je terecht op de vele terrassen van Sitges. Natuurlijk zijn er veel langs de kust, maar de meeste zitten aan Carrer 1 de mayo, Plaza Industria, Carrer Tarrida en Carrer Montroig. Dit is hét uitgaansgebied van Sitges. Heel Sitges trekt hier aan je ogen voorbij; en zeker in de zomermaanden soms in de meest uitbundige of opmerkelijke outfits. Geen straf om hier een paar uur doorbrengen…

De terrassen van de straat Port Alegre (de promenade bij platja Sant Sebastia, dus aan de andere kant van de kerk) zijn ook zeer geliefd, maar hebben een heel andere sfeer. Ze bezorgen ons altijd meteen een vakantiegevoel…

bier-san-sebastian
De terrassen voor het strand van Sant Sebastia zijn zeer aangenaam

Cafés, Bars en Clubs

Het echte uitgaan begint pas zo rond een uur of twaalf/een. Hoewel verschillende bars open gaan om elf uur, kun je er om die tijd vaak een kanon afschieten, zeker buiten het seizoen. Doorgaan kan echter lang. Sommige clubs openen pas om twee uur en gaan door tot in de ochtend.

Enkele tips
Onmogelijk om hier een opsomming van te geven. Elk jaar zijn er weer nieuwe uitgaansgelegenheden en zijn andere weer gesloten. Op de pagina ‘Links‘ staan een paar sites met overzichten van bars en clubs. Op de Gayguide pagina van Sitges.nighttours staat een volledig overzicht met alle gay en gayfriendly bars, clubs, events en parties

Daarom enkele tips van plaatsen waar wij graag komen of die erg bekend zijn:

Café Montroig (Carrer Mont Roig)

Groot café waar de hele dag door mensen komen. Ook voor veel Sitgetanen is dit een soort huiskamer. Er is gratis wifi, de prijzen zijn zeer schappelijk en je kunt er ook prima een hamburger of salade eten.

Queenz (carrer Bonaire)

Gezellige gaybar gerund door Nederlanders, maar ook de Catalanen en toeristen uit andere landen komen hier graag.  Goede muziek en een dansvloertje. Ook als het bijna overal rustig is, hangt er hier vaak een gezellige sfeer en is het lekker vol. En het is zeker niet alleen voor gays.
http://www.barqueenz.com/en

Queenz
Queenz is een van de populairste gay-cafés in Sitges

El Vivero (Passeig de Balmins)

Nieuwe (buiten)bar naast de begraafplaats. Eerst was het alleen een restaurant maar sinds 2013 is het ook een loungy terras waar je op grote bedden gelegen heerlijk over zee en Sitges uitkijkt. Instantly een vakantiegevoel!
http://www.elviverositges.com/index_eng.html

Hotel Platjador (Passeig Maritim)

Bovenop platjador is er een heerlijk dakterras met uitzicht over zee en de paseo. Eigenlijk alleen voor gasten van hotelgroep waartoe Platjador behoort, maar je kunt gewoon naar binnen en de lift naar de bovenste etage nemen.

uitzicht-platjador
Uitzicht van het dakterras van hotel Platjador

Lizzaran (Carrer s. Pau)

Baskische tapasbar  waar ook bijna altijd mensen zijn. Zowel Sitgetanen als bezoekers.
Wel de stokjes van de tapas bewaren op het bord dat je standaard krijgt bij binnenkomst. Die worden namelijk na afloop geteld voor het afrekenen (zie ook Uit eten).

lizarran-logo

terug naar boven

Tips, Geschiedenis en Wetenswaardigheden