Snelwegen C-32 en AP-7 waarschijnlijk tolvrij vanaf september 2021

De Catalaanse overheid heeft besloten dat er op de snelweg C-32 in de nazomer van 2021 geen tol meer zal worden geheven. De C-32 is de snelweg die onder andere Sitges met Barcelona verbindt. De Spaanse overheid heeft eerder al besloten dat de snelweg AP-7 met ingang van september tolvrij zal zal zijn vanaf de Franse grens tot Tarragona. Vanaf Tarragona is die weg nu al tolvrij.

De C-32 wordt beheerd door de Catalaanse autoriteiten. De AP-7 valt onder de verantwoordelijkheid van de Spaanse overheid. Voor de C-32 geldt dat de Catalaanse overheid nadenkt over een vignetsysteem. Gebruikers zouden die dan moeten hebben om over de snelweg te kunnen rijden.

De C-32 is de oudste tolweg van Spanje (al vanaf 1969) maar nu wil de Catalaanse overheid 430 miljoen euro investeren in de infrastructuur rond Barcelona om de mobiliteit en doorstroming te verbeteren. Behalve het opheffen van de tol-barrière, betekent dit dat men ook aanpassingen wil doorvoeren aan verschillende wegen.

Een ander belangrijk onderdeel van de plannen zijn de verbeteringen aan spoor. Ten noorden van Barcelona betekent dat de verdubbeling van de spoorweg langs de kust wordt onderzocht. In de stad worden stations aangepast. Op verschillende trajecten zou het aantal treinen worden geïntensiveerd.

In ieder geval is het voor automobilisten uit België en Nederland vanaf september een stukje voordeliger om naar Sitges te rijden, maar welke maatregelen er precies volgen voor de C-32, zal pas in de loop het komende jaar duidelijk worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.