Nieuw museum voor de Malvasia-wijn in sitges

Op 10 april is in het oude Hospital Sant Joan het “CIM” (Centre de Interpretació de la Malvasia) geopend; een museum over deze bijzondere wijn uit Sitges.

Er is al ruim 15 jaar gesproken over de realisering van zo’n centrum en vanaf nu kun je elke vrijdag, zaterdag en zondag het museum bezoeken,een rondleiding volgen en wijnproeverijen meemaken.

Het museum is in de bijgebouwen van het mooie 19e eeuwse hospitaal gevestigd. Het ligt een paar straten achter het station van Sitges In het hospitaal zelf is een residentie voor ouderen gevestigd, maar ook dat gebouw is nu via een rondleiding te bezoeken.

Het museum geeft een beeld van de wijngeschiedenis van Sitges en bevat verschillende oude museumstukken, wijnvaten uiteraard, maar ook een interactieve tentoonstelling over de geschiedenis van deze wijn en de betekenis ervan voor Sitges.

Uiteraard is er ook een museumwinkel waar je verschillende wijnen die hier gemaakt worden, kunt proeven.

De Malvasia de Sitges wordt op kleine wijngaarden in de omgeving van Sitges gemaakt. Een wijngaard ligt zelfs midden in de stad naast het Hospitaal. Jaarlijks is de productie slechts enkele duizenden flessen. Het bekendst is de zoete desertwijn, maar er wordt ook Cava gemaakt en droge witte wijn.

Een bezoek aan het CIM kost € 5 inclusief een kleine proeverij.

Je kunt ook een rondleiding volgen. De entree is dan 10 euro. Je krijgt een rondleiding door het museum en het Sant Joan Baptista-ziekenhuis. Aansluitend is er weer een kleine proeverij.

Rondleiding met voorafgaande reservering € 20
Je krijgt dan een rondleiding door het museum en het Sant Joan Baptista-ziekenhuis. Op het eind volgt dan een uitgebreide proeverij van de producten van de “Bodega del Hospital”.

Openingstijden:

Vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur

Zaterdag van 11.00 tot 14.30 uur en van 16.00 tot 19.00 uur

Zondag van 11.00 tot 14.30 uur

El Centre d’Interpretació de la Malvasia obre les seves portes a Sitges

 

De Malvasia wijnsoorten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.