Rondleidingen in het ‘Palau Maricel’ en de kerk

De gezamenlijke musea van Sitges (Museus de Sitges) organiseren in 2016 regelmatig rondleidingen in de kerk op ‘La Punta’ en in het ‘Palau Maricel’; dat is het mooie gebouw aan de linkerkant van het intieme pleintje (Raco de Calma) achter die kerk.

claustro-maricel

Zaterdags de kerk; zondags Palau Maricel

De rondleidingen in de kerk vinden een keer per maand plaats op zaterdag om 17.30
In 2016 zijn de data: 12 maart, 29 april, 21 mei, 25 juni, 30 juli, 27 augustus, 24 september, 29 oktober en 26 november.
Deze rondleiding is voorlopig helaas alleen in het Catalaans en het Spaans!

De rondleiding in het Palau Maricel is ook in het Engels. Deze rondleiding wordt wekelijks elke zondag gegeven tot 26 juni. De Engelse rondleiding begint om 11.00 uur, Catalaans om 12.00 uur en de Spaanse om 13.00 uur.

Voor beide rondleidingen betaal je 5 euro en je dient je volgens de website van de musea telefonisch aan te melden (+34 93 8940364). Als je dat liever niet doet, kun je ook proberen om ruim van te voren een (engelstalig) mailtje te sturen.

kerk-golven

Rondleiding door de kerk

Tijdens de rondleiding door de kerk is er aandacht voor haar geschiedenis en de bouw vanaf de romaanse tijd tot het zogenaamde ‘Noucentisme’, de Catalaanse variant van de art nouveau. De vroegere heersers en ridders van Sitges komen aan bod en hun sarcofagen in de kerk. Ook is er ruim aandacht voor de kunstcollectie in de kerk; de romaanse, gotische, renaissance en barok-schilderingen en de barokaltaren.

Ook wordt de toren beklommen vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad.

Rondleiding in het Palau Maricel

Het Palau Maricel is een van de mooiste zogenaamde ‘noucentisme’ gebouwen van Sitges. Het is gebouwd tussen 1913 en 1918 en vanuit heel Spanje zijn er onderdelen van oude kerken, huizen en stadspaleizen in verwerkt.
Meer informatie over het Palau Maricel is te vinden op de pagina ‘Bezienswaardigheden‘ van deze site.

Bij de rondleiding door het Palau Maricel breng je een bezoek aan Blauwe en de Gouden Salon, de ‘kloostergang’ en de grote terassen bovenop het paleis die een mooi uitzicht bieden over de Middellandse zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.