Johan Cruijff en Sitges

Het is algemeen bekend dat naast Amsterdam, en eigenlijk heel Nederland, ook Barcelona en Catalunya geschokt heeft gereageerd op het overlijden van Johan Cruijff. Naast de rouw in Barcelona, zal Johan Cruijff ook in Sitges zeker worden gemist. Hij had een speciale band heeft met deze plaats.

Sinds Cruijff in 1973 voor FC Barcelona ging spelen, kwam hij hier vaak. Zo at hij graag in het restaurant Can Pintxo aan de boulevard in het centrum. Met zijn kleinzoon Jessua speelde hij wel eens op het strand, en in 2014 heeft hij nog met de veteranen voetbalclub van Sitges een wedstrijd gespeeld op het voetbalveld in Aiguadolc, bij hotel Estella.

Deze wedstrijd was een tribute aan Johan Cruijff omdat het toen 50 jaar geleden was dat hij debuteerde als voetbalprofessinal. Dat was bij de wedstrijd Ajax Groningen in 1964. De wedstrijd in Sitges was voor hem een complete verrassing. Aan de wedstrijd deden ook spelers van het ‘Dream team’ van FC Barcelona mee dat begin jaren ’90 onder zijn leiding stond.

Na die wedstrijd werd hem te midden van vrienden en familie in hotel Estella een boek aangereikt, waarbij ook de burgemeester van Sitges (Miquel Forns) aanwezig was: “Un Catorze que Enamora”. Vrij vertaald: “een nummer 14 om helemaal weg van te zijn”. In dit boek wordt zijn verbondenheid met Sitges, verteld door familie, vrienden, oud spelers en veteranen besproken.

johan-cruijff
Johan Cruijff “un catorze que enamora”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.