Top-10: De beste terrassen van Sitges

Het mooiste dakterras? Het beste zicht op zee? De lekkerste cocktails? Of de meest relaxte muziek? Iedereen heeft zijn eigen reden waarom een bepaald terras favoriet is maar wat is nu de terrassen top-10 van Sitges?

Sitges barst van de terrassen en iedereen kent natuurlijk Plaza Indústria (bij Parrots). Goeie plek om de mensenstroom aan je voorbij te zien trekken, maar er zijn veel meer fijne terrassen. Plekken die garant staan voor een paar heerlijk relaxte uren.

Maar wat zijn nu de beste plekken voor een drankje en eventueel wat tapas?

Hieronder de persoonlijke terassen top-10 van Sitges-info.nl. In willekeurige volgorde omdat het zo lastig kiezen is wat nu écht de fijnste plek is.

ME hotel Terramar

Een paar jaar geleden is het oude hotel Terramar rigoureus verbouwd en hebben de nieuwe eigenaren ook gezorgd voor een geweldige rooftopbar met een spectaculair uitzicht over Sitges.

Wil je er overdag van genieten? Bespaar je dan de moeite van de lange wandeling vanuit het centrum, want de bar opent pas aan het begin van de avond. Uiteraard zijn er regelmatig DJ’s.
https://www.melia.com/en/hotels/spain/sitges/me-sitges-terramar/

El Chiringuito

De oudste Chiringuito van Spanje (1913) mag natuurlijk niet ontbreken in de terrassen top-10 van Sitges. Mooi uitzicht op de zee en de flanerende mensen op de boulevard.

De biertjes zijn niet de goedkoopste van Sitges en de bediening kan soms wat morsig en nors zijn, maar het blijft een fijne plek om over zee uit te kijken met een glas bier en wat calamares.

La Caleta

Fijne plek bij het strand van Cala Balmins. Je kijkt vanaf de lage lounge banken mooi uit over het lager gelegen strand en de zee. Ook heerlijk om een dagje strand af te sluiten met een fijn gekoelde fles wijn en enkele tapas.
https://lacaletadesitges.es/

Bar Port Alegre

Alle terrassen aan het strand van San Sebastián zijn aangenaam. De sfeer hier is anders, rustiger dan aan de andere kant van de kerk. Van al die terrassen zitten we het liefst bij Port Alegre.

De tapas zijn van goede kwaliteit en je droomt even heerlijk weg bij een goed glas bier en het uitzicht op zee voor je…

Hola Beach Club

Je moet er een behoorlijk eind voor lopen en ook nog van een muurtje af klauteren als je langs zee loopt, maar dan heb je ook wat: Een nieuwe strandclub waar vaak DJ’s draaien of heerlijke loungemuziek klinkt.
https://www.holabeachclub.com/

’s Avonds kan er gedanst worden en je kunt er ook eten. Voor je het weet ben je  dus heel wat uren verder en ben je de wandeling ernaartoe alweer vergeten. Tot je weer terug moet natuurlijk…

MiM Hotel

Stervoetballer Messi heeft dit hotel met prachtige rooftopbar een paar jaar geleden overgenomen. Je hebt 360-graden uitzicht over Sitges, zodat je heerlijk cocktails kunt drinken bij de ondergaande zon.

Mooie plek, alleen mag Messi ook nog investeren in extra barpersoneel want het kan wel een tijdje duren voor je geholpen wordt .
https://www.hotelmimsitges.com/en

Kansas

Op het eind van het brede stuk van de boulevard ligt Kansas. Ideale plek om na een wandeling over de boulevard een drankje te doen.

Het terras aan de achterkant geeft mooi uitzicht op de zee en op het centrum van Sitges. De prijzen zijn ook zeer aangenaam.

Hotel Platjador

Blijft onze favoriet. Boven het hotel heb je een heerlijk relaxt dakterras met uitzicht op de kerk en uiteraard de zee. Lekker centraal in Sitges en toch rustig. Zeer schappelijke prijzen.

Op bepaalde momenten alleen voor de hotelgasten maar wij zijn nog nooit geweigerd. We zitten hier graag met een fles Cava, de verlichte kerk, de maan boven de zee en het ruisen van de golven. Het leven is goed in Sitges….
http://hotelsitges.com/

Vivero Terras en Vivero beach club

“Hé, ik tel er maar 9!” Ok… Het is een beetje vals spelen, maar Vivero biedt duidelijk twee verschillende terrassen, dus zijn het er tóch 10.

Boventerras
Het boventerras is gemakkelijk toegankelijk en een heerlijke plek voor een drankje met uitzicht op zee en de oude kern van Sitges.

Ook zeer geschikt voor een tussenstop als je bijvoorbeeld op weg bent naar de haven om lekker te gaan eten. Of om een drankje te doen als je terugloopt nadat je een paar uurtjes op het strand van Balmins hebt gelegen.

Benedenterras
Het benedenterras is meer een doel op zich, om een hele avond door te brengen. Dit terras biedt hetzelfde uitzicht op zee en kerk, maar de sfeer is meer Ibiza style. Laat je niet afschrikken door het koordje voor de ingang en de ‘Door bitch’.

Je hebt er ook heerlijke loungebedden waarbij je wel voor minimaal 14 euro pp moet bestellen. (prijzen kunnen nu verhoogd zijn). Dat heb je echter al snel met die uitgebreide cocktailkaart…

En die meerdere cocktails gaan er wel in, want als je op zo’n bed ligt, met een cocktail in je hand, en het geluid van de golven tegen de rotsen onder je; dan wil je toch niet meer weg?
http://www.elviverositges.com/


Welk terras ontbreekt volgens jou nog in deze terrassen top-10 van Sitges?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.