Ferry service tussen Sitges en Barcelona gestart (en gestopt)

UPDATE: de dienstregeling is voorlopig gestaakt tot het voorjaar van 2017. De exploitatie was niet rendabel. In 2017 probeert de maatschappij  het opnieuw met een ander type boot.

De voorbereidingen hebben langer geduurd dan gepland, maar op 16 april 2016 start Bluemar Ferries met een ferry service tussen de haven van Sitges (Port de Aiguadolc) en de haven van Barcelona. Van mei tot oktober zal deze ferry zes keer per dag varen en in het laagseizoen 4 keer per dag.

Oorspronkelijk was er ook een shuttleservice gepland tussen de haven van Sitges en het centrum van de plaats, maar die is nu vervallen. Na aankomst vanuit Barcelona kunnen de reizigers plaatsnemen in een bus die ze van de haven naar Playa San Sebastian brengt, dat is het kleine strandje achter de kerk in het centrum.

De eerste afvaart vanuit Sitges is om 8.00 uur en de laatste om 21.15. Vanuit Barcelona gaat de laatste ferry naar Sitges om 22.30 in het hoogseizoen en 21.30 in het laagseizoen. In Barcelona meert de ferry af in het centrum bij het monument voor Columbus op het eind van de Rambla.

Enkele reis tickets kosten voor volwassenen 17.00 euro en een retourticket kost 29.00 euro. Inwoners van Sitges en omgeving betalen ruim 12,70 of 21,70 euro.

Voorlopig is dit de eerste en enige service die Bluemar ferries gaat opzetten. Misschien dat in de toekomst op meerdere trajecten wordt gevaren.

ferry service tussen Sitges en Barcelona

Een gedachte over “Ferry service tussen Sitges en Barcelona gestart (en gestopt)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.