Veel opera tijdens het culturele zomerfestival “Sitgestiu Cultural”

Omdat het Festival “Sitgestiu Cultural” 20 jaar bestaat, zijn er dit keer dubbel zoveel operavoorstellingen, die dit jaar ook nog eens op twee plaatsen te zien zijn. Naast de gebruikelijke voorstellingen in de Gouden Salon van het Palau Maricel (Saló d’Or) vinden er nu ook operaconcerten plaats in de Gotische zaal van het Museum Maricel aan de overkant.

sitgestiu-2016-opera

De opera is meestal een van de hoogtepunten van het festival Sitgestiu Cultural, vandaar dat daar dit jaar extra aandacht voor is. Dit jaar vinden de ‘Lyrische concerten’ plaats in de Gotische zaal van het Museum Maricel. Er zijn drie concerten op vrijdag (8 juli en 5 en 19 augustus) en tien concerten op zaterdag (2, 9, 16, 23 en 30 juli, 6, 13, 20 en 27 augustus en 3 september).

Op zondagmiddag zijn er mini operavoorstellingen in de Gouden Salon van het Palau Maricel. Er zijn negen voorstellingen: La Traviata van Giuseppe Verdi wordt uitgevoerd op 3 en 24 juli en op 7 en 21 augustus. L’elisir d’amore van Gaetano Donizetti is te zien op
op 10 en 17 juli en La Bohème, van Puccini Giaccomo wordt op 31 juli en 14 en 28 augustus opgevoerd.

Naast opera, biedt Sitgestiu Cultural een volledig cultureel programma dat uit een honderdtal activiteiten bestaat, onder andere: muzikale optredens, rondleidingen en workshops. Het volledige programma wordt op vrijdag 1 juli gepresenteerd in het museum Maricel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.