Fietstocht en wijnproeven rond Vilafranca

Als je tijdens je verblijf in Sitges eens wat actiefs wilt doen, is een fietstocht met wijnproeverij in de Penedés een leuk idee. Deze tour wordt georganiseerd door Easy Cycling Sitges (https://easycyclingsitges.com) .

fietser in de Penedes

Je wordt ’s ochtends in Sitges opgehaald bij je hotel of appartement waarna je naar de omgeving van Vilafranca wordt gebracht, zo’n 20 kilometer verderop.

Vilafranca

Vilafranca is het hart van de Penedés. Deze regio is  bekend om de vele wijnen en Cava’s die daar gemaakt worden.  Het landschap heeft op verschillende plekken veel weg van Toscane. De fietstour start bovenop een berg en de route is meestal heuvel af.

Mountainbike voor wijngaard.

Dat kan hard gaan, dus wees voorzichtig in bochten en met steentjes en dergelijke op de weg! De omgeving met mooie plaatsjes en uitgestrekte wijngaarden is echt prachtig. Je komt onder ander ook in Sant Martí Sarroca met een kasteel en een Romaanse kerk.  

zicht op het dorp Sant Martí

Gemiddeld is de fietstocht zo’n 15 kilometer, maar dat kan in overleg met gids Alex ook meer of minder worden.  Ook de zwaarte van de tocht (wel-of-geen heuvels op) kan in overleg bepaald worden.

wijnton in wijnhuis

Na afloop is er een wijnproeverij in het wijnhuis Romagosa Torné. Dit kleinschalige wijnhuis maakt Cava’s en wijnen die vaak ook geheel ecologisch zijn. 

wijnflessen in wijnhuis Romagosa Torné

Na afloop word je weer teruggereden. Zo rond een uur of twee ben je weer in Sitges. 

Je kunt je via de website opgeven. De groepsgrootte is maximaal 7 deelnemers.

schapen op landweg in de Penedes

Wijngaarden en begraafplaats in de Penedes

 

Een gedachte over “Fietstocht en wijnproeven rond Vilafranca”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.